Медиите за нас

Burgas City

За първи път: Българската шевица „полетя“ в небето и се „гмурна“ в морето

25/9/2017г. - BurgasCity

Това стана възможно благодарение на Надежда и Теодора, които изповядват веруюто – „Ние следваме българското и то следва нас“.

Да бъдат с българина и българката в ежедневието, а не в музеите и скриновете. И това се оказа възможно. Показват го техните последователи. В специален блог към сайта има статии за българските празници, обичаи и светци.

burgascity

Знаят ли българите за силата, с която е заредена българската шевица? Как да направим така, че думите българско и българин да придобият смисълът, който заслужават? Какво трябва да се промени, за да може все по-малко хора да напускат страната, а тези, които го правят, да се завръщат отново? Това бяха част от въпросите, на които отговориха Теодора Буковинова  и Надежда Лазарева при гостуването си в предаването "Днес" с водещ Русинка Проданова по БНР Благоевград. Журналистката покани създателките на сайта www.NarodniNosii.bg в предаването, защото е впечатлена от техния ентусиазъм да налагат българските ризи с шевици от различните краища на страната да станат част от ежедневието. Да бъдат толкова популярни, че да се превърнат в мода. Двете млади жени разказаха, че са възпитани в любов към всичко българско от семействата си. От там се започва, а после обкръжението и добрият пример могат да ни направят все по-родолюбиви. И затова те дават този пример и то от сърце!

Мъжка блуза с шевица и къс ръкав

Надежда и Теодора решават да излязат от рамките на ежедневието и въпреки доброто си образование и професии,
да „скочат“ отвисоко, захващайки се с това родолюбиво начинание - каузата народни носии. Те са "омагьосани завинаги от българското" и споделят мислите на един велик българин – Дан Колов: „Чувствам се силен, защото съм българин!“.

Лечител Статия


gramofonaLogo

18/8/2017г. Грамофона

Надежда Лазарева и Теодора Буковинова са от Бургас. Теодора е на 28 години, завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалности право и мениджмънт, но се преориентира към дигиталния маркетинг като нещо по-креативно. Надежда завършва счетоводство в Бургаския свободен университет. Занимава се с мениджмънт на заведение. Двете създават проекта „Народни носии”, много обичат да пътуват и да споделят красотите на България. Ще се възроди ли интересът към старите български традиции в облеклото? Интервю на Gramofona.com с двете бургазлийки, които скочиха с парашут от 3 500 метра надморска височина, за да покажат, че българската шевица е вечна.

грамофона статия

Теодора Буковинова и Надежда Лазарева са млади прекрасни дами, които с безкрайна отдаденост застават зад проекта "Народни носии БГ" (www.NarodniNosii.bg). Професиите и на двете родолюбиви българки са изключително сериозни. Теодора завършва "Право" и "Мениджмънт" в СУ "Св. Климент Охридски", занимава се с дигитален маркетинг, обича природата, спорта и екстремните преживявания. Надежда е учила "Счетоводство" в БСУ - Бургас, сега се грижи за мениджмънта на известно заведение, обича семейството си, както и пътувания с приятели.

Вестник Дума

gramofonaLogo

14/8/2017г. Грамофона

Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създателките на проекта
Народни носии. Едната е завършила икономика,
другата право. Двете млади жени решават да излязат от рамките на
всекидневието и, въпреки доброто си образование и професии, да скочат
отвисоко буквално и преносно, захващайки се с родолюбиво начинание
каузата Народни носии. Те са омагьосани завинаги от
българското, споделяйки мислите на великия Дан Колов: Чувствам се
силен, защото съм българин!

Грамофона Статия

Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създателките на проекта
Народни носии. Едната е завършила икономика,
другата право. Двете млади жени решават да излязат от рамките на
всекидневието и, въпреки доброто си образование и професии, да скочат
отвисоко буквално и преносно, захващайки се с родолюбиво начинание
каузата Народни носии. Те са омагьосани завинаги от
българското, споделяйки мислите на великия Дан Колов: Чувствам се
силен, защото съм българин!


glarusi i shamandyri

07/8/2017г.

ДВЕ „САМОДИВИ“ - ГОСТИ В ПРЕДАВАНЕТО ‘’ГЛАРУСИ И ШАМАНДУРИ’’ ПО БНР БУРГАС

Създателките на сайта www.NarodniNosii.bg - Надежда Лазарева и Теодора Буковинова бяха гости на предаването по БНР Бургас „Гларуси и шамандури’’. Те разказаха за каузата си - всичко българско да бъде не само повод за гордост, но  да стане част от ежедневието ни. „Мечтая за времето, когато хората ще разбират от кой край на България са, само като си погледнат дрехите. Ако шевицата стане част от облеклото ни, това е напълно възможно“, казва Теодора.
Водещият на предаването, Георги Янакиев, зададе въпроса – „До къде се простират мечтите ви?“ Надежда отговори така – „Нямаме предел, както няма край българското.“
От интервюто стана ясно, че има и друг проект на който двете млади жени са създателки. Това е KantorataMi.bg . Той  помага на хората напълно безплатно да намират юристи и счетоводители, без да си губят времето по различни институции.


Теодора Буковинова и Надежда Лазарева са две момичета, чиято цел е популяризирането на българската носия и пренасянето ѝ на улицата. Двете момичета творят, за да покажат, че бялата риза с шевица може да бъде носена и в съвременното ни ежедневие, защото българското никога не може да излезе от мода.

Наскоро двете българки скачат с парашут, облечени в създадени по проекта „Народни носии“ дрехи. Идеята на скока е да покажат, че българското може да бъде открито навсякъде – дори и в небето.

360маг статия


cross_logo03/8/2017г. Cross

Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създателките на проекта "Народни носии". Едната е завършила икономика, другата - право. Двете млади жени решават да излязат от рамките на всекидневието и, въпреки доброто си образование и професии, да скочат отвисоко - буквално и преносно, захващайки се с родолюбиво начинание - каузата "Народни носии". Те са омагьосани завинаги от българското, споделяйки мислите на великия Дан Колов: "Чувствам се силен, защото съм българин!"

cross_statiq


posrednik_logo

03/8/2017г. Посредник

Те творят и разпространяват идеята, че българското е винаги на мода. Вярват, че ризата с шевица може бъде носена като част от съвременното облекло, което сега е пълно с неразбираеми надписи, които дори не можем да прочетем. Представете си я обаче, бялата риза с шевица с дънков панталон. Така няма да чакаме специален повод, за да я облечем. А тя ще ни пази, защото в шевицата е закодирана вековна сила.

posrednik_statiq


Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създателките на проекта "Народни носии". Едната е завършила икономика, другата - право. Двете млади жени решават да излязат от рамките на всекидневието и, въпреки доброто си образование и професии, да скочат отвисоко - буквално и преносно, захващайки се с родолюбиво начинание - каузата "Народни носии".

logoJenata

02/8/2017г.  Жената днес

Българска блуза, извезана с автентични народни шевици, „полетя“ във въздуха. Инициативата е на няколко млади момичета, влюбени във всичко българско и родно, създатели на сайта Народни Носии. Те не се поколебаха да скочат от 3500 м. надморска височина с парашут, споделяйки посланието: „Ние носим българското навсякъде, а ти?“.

Полетът е беше осъществен на летище Ихтиман, уточняват Надежда Лазарева и Теодора Буковинова. Двете са създатели на проекта „Народни носии“ (за повече подробности


Те са "омагьосани завинаги от българското", споделяйки мислите на един велик българин – Дан Колов: „Чувствам се силен, защото съм българин!“ В опита си да „заразят“ обкръжението си с национална гордост, те изпълват „Народни носии“ с ризи и блузи с автентична шевица, а идеята е да се носят днес и сега навсякъде по света. Да бъдат с българина и българката в ежедневието, а не в музеите и скриновете. И това се оказа възможно.

Старият Мост


лого шум.бг01/8/2017г. Шум.бг

В стремежа си да са полезни, те създават и сайта KantorataMi.bg, с който помагат безплатно, като свързват хора и специалисти. Всеки може да се свърже с адвокати и счетоводители и да получи безплатна консултация. “Българите трябва да си помагаме, да ценим културата и знанията си и да ги споделяме”, категорични са двете българи.

шум статия


десантСтатия

Първите, които ни отразиха!

Българска блуза, извезана с автентични народни шевици, „полетя“ във въздуха. Инициативата е на няколко млади момичета, влюбени във всичко българско и родно. Те не се поколебаха да скочат от 3500 м. надморска височина с парашут, споделяйки посланието: „Ние носим българското навсякъде, а ти?“.


Bit-Logo31/7/2017г. BITelevision

bitInterviewНашето интервю в BiT

Българска блуза, извезана с автентични народни шевици, „полетя“ в небето.  Инициативата е на група млади момичета, които по този начин изразяват безкрайната си обич към всичко българско и родно.

Теодора Буковинова и Надежда Лазарева са основателки на „Народни носии“ и разказват дали може да се възроди интереса към старите български традиции в облеклото.

Вижте целия разговор в следващото видео!