Коледна изложба с шевици

Една по-различна коледна проява, включваща българските шевици

Изложбата с шевици ще радва жителите на Шумен през месец декември. Те красят различни произведения, не само от миналото, но и от днешния ден. Талантът на българката не само не е пресъхнал, а точно обратно. Тя показва своето невероятно усещане за света – с игла, конец и талант. Това се вижда и усеща в изложбата.  

Красивите щевици са  навезани върху различни предмети. Едни от тях са бижута – отново ползвани  от жени. Всеки който посети изложбата може да се сдобие с обеци, гривни, пръстени, колиета  и други прекрасни украшения. А те винаги са желан подарък. Само че в този случай,  благодарение на творчеството запечатано върху него, подаръкът става неповторим.

В изложбата са показани и сувенири, които могат са бъдат хубав коледен подарък за всеки. Везбите по тях ги правят уникални и толкова типични, че усещането за българско присъствие е пълно. Каретата с шевици и други орнаменти, също са част от изложбата. Жените, които са техни създатели са проучили основните бодове и съчетания на българските региони и са ги представили в своите ръкоделия. Каретата са подходящи за бита и  за подарък.

Усещането за празник с български привкус се задълбочава и от картините които са чудесен интериор. Още една изложба в изложбата, или казано по друг начин – двоен празник за душата на българина.

178 thoughts on “Коледна изложба с шевици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.