Най-красивата абитуриентка за 2018 г – в носията се почувствах себе си….

Отминаха абитуриентските балове за 2018, завърши и конкурсът за „Най-красива абитуриентка 2018“народниносии

Най- харесваната девойка е зрелостничката от езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград, Ивета Димитрова. Още на самия си абитуриентски бал тя приковава всички погледи и предизвиква всеобщо възхищение с избора си. Това е невероятен тоалет напомнящ народна носия. На бала и кавалерства вуйчо и, който за да бъде в тон, облича риза с шевици под елегантното сако.

Както самата тя разказва, решението за този избор е изложението „Моден салон – абитуриенти 2018“ в Националния музей „Земята и хората“ в София. Ивета  го посещава за да си избере тоалет за бала. Мери няколко рокли, преди да облече носията. Няма огледало, в което да се види, но когато вижда сълзите от умиление на своите родители, разбира, че това ще е нейният избор. Моделът е дело на дизайнера Райна Ганчева. В него е съчетано модерното и традиционното от носиите в Дебърско. Роклята е уникална сама по себе си, защото дизайнерката не повтаря моделите си.

Ивета Димитрова споделя още, че се е чувствала чудесно на бала си и от него ще и останат много красиви спомени. Още когато минава по червения килим, възторжените погледи и поздравленията я карат да се чувства горда българка. Изворът на родолюбието и идва от нейните родители, които са я научили да цени родното, както и това, че се е занимавала с народни танци.

Ивета ще продължи образованието си в България, насочила се е към университети в София.

Нейните пожелания към всички абитуриенти са всички да си вземат  успешно изпитите  и да учат това, което искат и където искат, както и  да бъдат много щастливи и винаги уверени в себе си.

На въпроса какво е да си най-харесваната абитуриентка, красавицата отговаря, че е радостна от факта, че толкова хора от различни поколения застават зад българското и го подкрепят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.