Красавици от Шумен в календара „Девойко, мари хубава“

Няколко красиви млади жени от Шумен участваха в заснемането  на  календара „Девойко, мари хубава“  за 2018 година.

календар3

Както вече Ви информирахме, това е част от проекта Българските корени“. Целта на този проект е да се фокусира интереса и вниманието към уникалната и красива българска народна носия. Търсят се  и се намират различни автентични носии от цялата страна и прекрасни момичета, които да ги облекат и представят.

orig-kalendar-devojko-mari-hubava

И не само това, целта е да се покаже и красива българска природа. Традиционни места като Копривщица  и непознати красоти от пейзажа на България са фона зад красивите моми в носии.

Създателите на този проект решават да направят календари. Те ще бъдат лесно разпространени, ще преминат разстояния и ще влязат в много домове. Ще достигнат до много хора, и ще ги заразят с български дух и традиция.

По време на работата си, екипа попада на уникални неща. Предпочита невестенски костюми, те са заредени с магичност и са изпълнени със символика.

Създателите смятат, че едни от най-красивите месеци от календара са заснети с шуменски девойки.

В  този календар, са показани и „оживели“ носии освен от Регионален исторически музей – гр. Шумен, и от Исторически и Етнографски музеи във  – Пловдив, Трявна, Попово и Разлог.

110 thoughts on “Красавици от Шумен в календара „Девойко, мари хубава“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.